Oficiālās statistikas portāls
OSP
Latvijas oficiālā statistika
Oficiālās statistikas portāls
Galvenie rādītāji

Reģionu un pilsētu pievienotā vērtība

Iekšzemes kopprodukts jeb IKP ir valsts teritorijā saražoto gala produktu un pakalpojumu summārā vērtība gada laikā. To aprēķina, izmantojot datus par iekšzemes ražošanu (faktiskajās un salīdzināmajās cenās), izlietojumu (faktiskajās un salīdzināmajās cenās) un ienākumiem (tikai faktiskajās cenās).

Latvijas iekšzemes kopprodukts no ražošanas aspekta tiek ņemts par pamatu aprēķiniem pa reģioniem. Tas ir visu saimniecisko darbības veidu vai institucionālo sektoru kopējās pievienotās vērtības (bāzes cenās) un produktu nodokļu neto vērtību summa. Produktu nodokļu neto vērtība ir produktu nodokļu un produktu subsīdijas starpība.

A Lauksaimniecība, mežsaimniecība un zivsaimniecība
B-E Rūpniecība 
F Būvniecība
G-J Vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība, automobiļu un motociklu remonts. Transports un uzglabāšana. Izmitināšana un ēdināšanas pakalpojumi, Informācijas un komunikācijas pakalpojumi.
K-N Finanšu un apdrošināšanas darbības.Operācijas ar nekustamo īpašumu.Profesionālie, zinātniskie un tehniskie pakalpojumi. Administratīvo un apkalpojošo dienestu darbība.
O-T Valsts pārvalde un aizsardzība, obligātā sociālā apdrošināšana. Izglītība. Veselība un sociālā aprūpe. Māksla, izklaide un atpūta. Citi pakalpojumi. Mājsaimniecību kā darba devēju darbība