Oficiālās statistikas portāls
OSP
Latvijas oficiālā statistika
Oficiālās statistikas portāls
Preses relīze

Martā bezdarba līmenis samazinājās par 0,2 procentpunktiem

2022. gada martā faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 7,4 %, un salīdzinājumā ar februāri tas ir samazinājies par 0,2 procentpunktiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) darbaspēka apsekojuma dati.

Sieviešu bezdarba līmenis martā samazinājās par 0,1 procentpunktu līdz 6,9 %, taču vīriešu – par 0,2 procentpunktiem, sasniedzot 7,9 %.

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,8 %, un tas nav mainījies kopš februāra. Salīdzinot ar pagājušā gada martu, faktiskā bezdarba līmenis samazinājies par 0,7 procentpunktiem, reģistrētā bezdarba – par 1,4 procentpunktiem.

2022. gada martā Latvijā bija 68,8 tūkstoši bezdarbnieku (31,8 tūkstoši sieviešu un 37,0 tūkstoši vīriešu), kas ir par 1,4 tūkstošiem mazāk nekā februārī, un par 5,9 tūkstošiem mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Vīriešu bezdarbnieku skaits mēneša laikā ir samazinājies par 0,9 tūkstošiem, taču sieviešu – par 0,5 tūkstošiem.

Reģistrētā bezdarba līmenis NVA tiek aprēķināts, izmantojot aģentūras rīcībā esošos datus par reģistrētiem bezdarbniekiem un CSP sniegtos datus par ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem (nodarbinātie un bezdarbnieki) darbspējas vecumā. Faktiskā bezdarba līmenim izmanto apsekojuma nekoriģētus ikmēneša novērtējumus.

Reģistrētā bezdarba līmenis pa mēnešiem – NVA tīmekļa vietne
CSP veikto mēneša novērtējumu metodoloģija pieejama oficiālā statistikas portāla aprakstošo metadatu sadaļā Nodarbinātība un bezdarbs
Tehniskais ziņojums par laikrindu koriģēšanu krīzes laikā
Ārkārtas situācijas sociālekonomiskie rādītāji pieejami oficiālās statistikas portālā Sociālekonomiskie rādītāji Covid-19 ietekmē

Mediju jautājumi:
Komunikācijas daļa
E-pasts: media@csp.gov.lv
Tālr.: 27880666

Papildu informācija par datiem:
Santa Zaļkalne
Sociālās statistikas datu apkopošanas un analīzes daļa
E-pasts: Santa.Zalkalne@csp.gov.lv
Tālr.: 67366990

Ieteikt